SITE IN CONSTRUCTIE

Forum de informatie critica despre cultul Martorii lui Iehova
 
IndiceIndice  CalendarioCalendario  FAQFAQ  CercaCerca  Lista UtentiLista Utenti  GruppiGruppi  RegistratiRegistrati  Accedi  

Condividi | 
 

 MARTORII LUI IEHOVA SAU MARTURISITORII LUI CRISTOS?

Andare in basso 
AutoreMessaggio
Admin
Admin


Messaggi : 7
Data d'iscrizione : 18.06.09

MessaggioTitolo: MARTORII LUI IEHOVA SAU MARTURISITORII LUI CRISTOS?   Sab Lug 24, 2010 11:42 am

MARTORII LUI IEHOVA SAU MARTURISITORII LUI CRISTOS?


Martori lui Iehova, aparuti de recent, circa acum un secol, pretind a fi unicii martori al adevaratului Dumnezeu, definindu-se “Martorii lui Iehova”,ca si cum nu ar fi de ajuns a se proclama “doar” Crestini.

Imi pare in schimb ca Apostolii ca si toti credinciosii din antichitate erau numiti “Crestini” si considerati Martorii lui Cristos (daca asta era de ajuns atunci, ar trebui sa fie de ajuns si in zilele nostre!!!)

Daca era vorba de o greseala…atunci Apostolii si discipolii lor ar fi trebuit sa-si dea seama si sa o corecteze sustinand ca se numesc Martorii lui Iehova, sau cel putin ca nu era de ajuns a fi proclamati Martorii lui Cristos si ca ar fi fost in conformitate cu vointa divina era ca ei sa fie Crestini Martori ai lui Iehova (cum se numesc de cele mai multe ori Martorii lui Iehova in scripturile lor)

In schimb adevaratii servitori ai lui Dumnezeu erau constienti ca respectau una dintre poruncile lui Iisus care zicea :”Voi o sa-Mi fiti martori” (Faptele Apostolilor 1:8 TLN); pe cat este de adevarat si faptul ca “apostolii marturiseau cu ravna despre invierea lui Cristos” (Faptele Apostolilor 4:33)

Aceasta era marturia Apostolilor si era suficienta pentru a duce la indeplinire porunca lui Cristos…nu doar atat, dar primii crestini nici nu pomeneau in vreun loc numele de Iehova, ci anuntau numele lui Isus (ce tristi trebuie sa fie Martorii lui Iehova neputand sa demonstreze contrariul!!!)

Avand in vedere ca nu se pot sterge 2000 de ani de istorie crestina, le ramane numai povara grea sa demonstreze ca marturia adusa lui Cristos de-a lungul secolelor era gresita si in consecinta era gresit, nu doar inadecvat, sa se numeasca doar MARTURISITORI AI LUI CRISTOS!
Torna in alto Andare in basso
Visualizza il profilo http://martoriiluiiehova.elencoforum.com
Admin
Admin


Messaggi : 7
Data d'iscrizione : 18.06.09

MessaggioTitolo: Re: MARTORII LUI IEHOVA SAU MARTURISITORII LUI CRISTOS?   Sab Lug 24, 2010 11:43 am

Acum as vrea sa contest cum a aparut denumirea de “Martorii lui Iehova” si voi incerca sa clarific doua puncte fundamentale pentru discursul pe care il analizez:

1. Martorii lui Iehova se denumesc intr-un mod foarte gresit martori, chiar daca in mod obiectiv nu pot fi marturisitori;

2. Ar trebui sa-l identificam pe acest Iehova despre care vorbesc si sa vedem daca ne-a fost cerut in scripturi sa-l propovaduim.

MARTORI…

Ziceam ca Martorii lui Iehova se afla intr-o totala eroare prin faptul ca se autodefinesc “Martori” considerand ca nu au nici un element de crez pentru a fi definiti ca atare; de ce? Sa vedem ce inseamna a fi Martori si care sunt bazele pentru a fi considerati astfel:

A MARTURISI inseamna: a aduce probe despre fapte ce s-au intamplat, in concret fapte ce au avut loc in desfasurarea vietii lor…De aceea este clar ca in ce priveste timpul, marturia trebuie sa se refere la trecut sau la prezent iar in ceea ce priveste contextul ce constituie obiectul marturiei trebuie sa se refere la FAPTE ce au avut loc in acele timpuri.

Nu-mi este greu sa-mi dau seama ca Martorii lui Iehova vorbesc in schimb despre viitor si daca cercetam care este continutul acestei “marturii” se observa imediat lipsa acestor FAPTE care ar trebui sa reprezinte OBIECTUL marturiei lor. Ei vorbesc despre un viitor iminent (de cele mai multe ori indicand date ce s-au revelat gresite) … (Sa fie asta o marturie falsa???)
Torna in alto Andare in basso
Visualizza il profilo http://martoriiluiiehova.elencoforum.com
Admin
Admin


Messaggi : 7
Data d'iscrizione : 18.06.09

MessaggioTitolo: Re: MARTORII LUI IEHOVA SAU MARTURISITORII LUI CRISTOS?   Sab Lug 24, 2010 11:45 am

MARTORII CUI?

Daca “Cristos” ar fi doar o creatura (chiar daca prima si prin excelenta) ar fi gresit ca cei ce cred in Dumnezeu sa fie numiti “CRESTINI”; care ar fi firul logic prin care cei ce il urmeaza pe Dumnezeu sa se numeasca marturisitori ai unei alte creaturi ai lui Dumnezeu? Ar fi gresit, deoarece intre cea mai buna creatura a Sa si Dumnezeu ar ramane un gol ce nu poate fi umplut si oricum Dumnezeu nu ar permite celor care Il servesc sa fie servitorii unei creaturi ale Sale…a se vedea Exodul 20.5

Nu trebuie sa fie nici un amestec intre a-L servi pe Dumnezeu si o creatura a Sa, Dumnezeu e tot Dumnezeu iar creatura ramane creatura. Deci, daca Cristos e o creatura, se ne explice Martorii lui Iehova cum de cei ce-L urmeaza pe Dumnezeu sunt numiti adepti ai lui Cristos sau cum de “maturisitorii lui Dumnezeu” sunt numiti “marturisitori ai lui Cristos” (sau crestini)!!!

Cu privire la acest subiect putem citi:
Faptele Apostolilor 11.26 “Era in Antiohia cand pentru prima data discipolii au fost numiti CRESTINI” (Se intelege ca din acel momnt au fost chemati astfel cu binecuvantarea Divina)

1 Petru 4.16 “Nici unul din voi sa nu aiba de indurat ca si criminal sau hot sau raufacator…dar daca patimeste ca si crestin sa nu se simta rusinat ci sa continuea aduce lauda lui Dumnezeu in numele lui” (numele lui Cristos nu ia nimic din gloria lui Dumnezeu, ci dimpotriva, IN ACEL NUME DUMNEZEU ESTE LAUDAT!… in acel nume…nu prin acel nume…in numele lui!

Ioan 5.39 (Iisus spunea) “Scripturile…sunt cele care MARTURISESC DESPRE MINE” (Daca Sfintele Scripturi marturisesc despre Iisus…si daca voi urmariti aceste Scripturi SFINTE…MARTORII cui ar trebui sa fiti?... intrebare retorica, dar cu siguranta nu ajunge)
Apocalipsa 1.9 “Eu Ioan fratele vostru…de pe insula Patmos…deoarece am vorbit despre Dumnezeu si l-am marturisit pe Cristos” (pe cine marturisea…pe Iehova?...NO! PE CRISTOS!!!) (Aduceti-va aminte sa manipulati si versetele astea cu viitoarea editie a bibliei voastre)

In plus chiar Iisus a spus:
Faptele Apostolilor 1.18 “Voi o sa-Mi fiti martori” (Cum de a spus-o chiar El, stiind ca Dumnezeu pretinde o “devotiune exclusiva”? A se nota ca cu acel “o sa-Mi fiti” arata ca si in viitor devotiunea nu ar fi fost schimbata!)

Asadar la fel ca si Apostolii, adevaratul popor a lui Dumnezeu este acela care “pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin martoria lui Iisus” (Apocalipsa 12.17)
Torna in alto Andare in basso
Visualizza il profilo http://martoriiluiiehova.elencoforum.com
Admin
Admin


Messaggi : 7
Data d'iscrizione : 18.06.09

MessaggioTitolo: Re: MARTORII LUI IEHOVA SAU MARTURISITORII LUI CRISTOS?   Sab Lug 24, 2010 11:46 am

Pe de alta parte, cum de Iisus ii spusese Apostolului Pavel: “…fiindca acesta Imi este vas ales, ca sa poarte numele Meu inaintea neamurilor si a regilor si a fiilor lui Israel; caci Eu ii voi arata cate trebuie sa patimeasca el PENTRU NUMELE MEU”? (Faptele Apostolilor 9.15,16) (Pavel, servitorul ADEVARATULUI DUMNEZEU, ar fi suferit deci pentru o creatura si ar fi purtat NUMAI NUMELE unei creaturi si nu pe cel al lui DUMNEZEU?)

Isus a zis credinciosilor si ca ar fi trebuit “sa se adune in NUMELE SAU” (nu prin numele Sau), asigurandu-ne ca oriude aceasta s-ar fi intamplat El ar fi fost prezent. (Deci El este OMNIPREZENT, fapt care pare a fi imposibil deoarece stim ca aceasta este o caracteristica nu a unui arhanghel ci DOAR A LUI DUMNEZEU)

Matei 18.20 “Ca ORIUNDE sunt doi sau trei, adunati in NUMELE MEU, acolo sunt si EU in mijlocul lor”.
Chiar si Apostolul Pavel a zis Corintenilor “…impreuna cu toti cei ce CHEAMA NUMELE DOMNULUI NOSTRU ISUS” (1 Corinteni 1.1,2)

De fiecare data cand Sfintele Sscipturi vorbesc despre marturie, aceasta se refera strict la Iisus…Apocalipsa 12.17 “Si balaurul s-a aprins de manie asupra femeii si a pornit sa faca razboi cu ceilalti din semintia ei, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Iisus”

Daca pentru Martorii lui Iehova este greu sa explice acest lucru, sa stie ca motivul este simplu: daca Apostolii marturiseau pe CRISTOS si se numeau CRESTINI (adepti ai lui CRISTOS), daca acestia invocau in orice loc NUMELE SAU (numele lui Cristos) fara a se preocupa cat de putin ca nu il respecta pe Iehova, aceasta se datora faptului ca vedeau in Cristos NU doar o simpla creatura, ci pe insusi IEHOVA: DUMNEZEU!!!
Torna in alto Andare in basso
Visualizza il profilo http://martoriiluiiehova.elencoforum.com
Admin
Admin


Messaggi : 7
Data d'iscrizione : 18.06.09

MessaggioTitolo: Re: MARTORII LUI IEHOVA SAU MARTURISITORII LUI CRISTOS?   Sab Lug 24, 2010 11:46 am

De fapt Ioan Botezatorul, chiar si dupa TLN se autodefinea: “vocea aceluia care striga in desert: Indreptati calea lui Iehova, precum a zis Isaia profetul” (Ioan 1.23)
El de fapt a fost precursorul lui ISUS, si a pregatit calea LUI si a fost marturisitorul LUI, de fapt este scris: “ Ioan marturisea DESPRE EL (Cristos) si striga, zicand: Acesta era despre Care am zis: Cel care vine dupa mine a fost inaintea mea, pentru ca mai inainte de mine era” (Ioan 1.15). Deci Ioan marturisea DESPRE EL si pregatea calea pentru EL, asadar Il identifica pe Iisus cu Iehova despre care vorbea profetul Isaia!

Iata cateva dintre motivele pentru care termenul de MARTORII LUI IEHOVA e gresit si antiscriptural…

O alta dovada ca in Biblie Isus este indicat ca aceeasi persoana ca si Iehova, naste dintr-un considerent despre cum se vorbea despre Biserica lui Dumnezeu si Biserica lui Isus in aceiasi termeni.

In Matei 16:18 Isus spunea: “Eu voi construi BISERICA MEA”, dar in Timotei 3:15 aceasta este numita “BISERICA DUMNEZEULUI CELUI VIU“

In Romani 16:16 se vorbeste de “toate BISERICILE LUI CRISTOS” in timp ce in 2 Tesaloniceni1:4 se citeste: “ne laudam in BISERICILE LUI DUMNESEU”.

Tot in 1 Tesaloniceni 2:14 sta scris: “Caci voi fratilor, v-ati facut urmatori ai BISERICILOR LUI DUMNEZEU care sunt intru CRISTOS ISUS”

Dupa cum puteti observa a face parte din Biserica lui Dumnezeu sau cea a lui Isus este un termen ce se intrepatrunde 100%.
Torna in alto Andare in basso
Visualizza il profilo http://martoriiluiiehova.elencoforum.com
Admin
Admin


Messaggi : 7
Data d'iscrizione : 18.06.09

MessaggioTitolo: Re: MARTORII LUI IEHOVA SAU MARTURISITORII LUI CRISTOS?   Sab Lug 24, 2010 11:48 am

De aceea, daca credinciosii din timpurile apostolilor erau numiti “CRESTINI“; daca obiectul marturisirii lor era Cristos (Salvatorul care prin moartea Sa ne elibereaza de pacat si ne mantuieste); daca “Marturisitorul lui Cristos” fu chiar si Ioan Botezatorul; daca primii credinciosi “invocau in fiecare loc NUMELE LUI CRISTOS” si “se adunau oriunde IN NUMELE LUI”; daca a apartine de “Biserica lui CRISTOS” inseamna a apartine “Bisericii lui DUMNEZEU”; si noi CRESTINII de azi putem fi numiti fara frica doar “CRESTINI” si a sa fim prin urmare “MARTURISITORII LUI CRISTOS” deoarece noi il recunoastem in Cristos pe adevaratul Dumnezeu. De fapt despre ISUS CRISTOS sta scris: “ACESTA ESTE ADEVARATUL DUMNEZEU SI VIATA DE VECI” (1 Ioan 5:20)


Dario Piraino
Torna in alto Andare in basso
Visualizza il profilo http://martoriiluiiehova.elencoforum.com
Contenuto sponsorizzato




MessaggioTitolo: Re: MARTORII LUI IEHOVA SAU MARTURISITORII LUI CRISTOS?   

Torna in alto Andare in basso
 
MARTORII LUI IEHOVA SAU MARTURISITORII LUI CRISTOS?
Torna in alto 
Pagina 1 di 1

Permessi di questa sezione del forum:Non puoi rispondere agli argomenti in questo forum
SITE IN CONSTRUCTIE :: Sectiune doctrinala :: Doctrina Martorii lui Iehova-
Vai verso: